Installationalist: Kyouei

the pendulum sound machine

Photographer: Robert Longo

Talented Canadian Artist: Francis Koch

(Source: franciskoch.com)


 July 2011
 ’The Monster Show’ is a multidisciplinary group exhibition featuring six artists exploring the corporal, the ephemeral, and the grotesque. 
A reception for the artists will be held Friday July 22nd from 7-10pm.  
Basement Gallery Oakland 
1027 3rd Street, Oakland, 94607

[En]

A continuation of the Bay Trail along the property of the Bay Ship and Yacht Company, a landscape was created that reflects the history of the site. Relics from the shipping industry collected from the site function as seating and borders of the plaza while framing views of the San Francisco Bay. Patterns of native grasses parallel the trail and reinforce the geometry of the plaza.

[Fr]

Une continuation de la piste le long de la baie de propriété du navire et de la baieYacht Company, un paysage a été créé qui reflète l’histoire du site. Les reliques de l’industrie maritime recueillies auprès de la fonction du site que les sièges et les frontières de la place tout en encadrant des vues de la baie de San Francisco. Les modèles de graminées indigènes les traces parallèles et de renforcer la géométrie de l’esplanade.

(Source: estudiooca.com)

'mudgee permanent camping’ dwelling by casey brown architecture

The home leaves a small foot print indeed, taking up only three meters square. it is located in a remote area of australia and was built first and shipped to the site. the structure boasts two floors and is clad in copper 
which can be propped up for more light. at the back, a large tank provides water which is 
collected from the rooftop. inside, there is a kitchen, living and dinning room with a wood burning 
stove and a sleeping loft on the second floor. a bathroom is located separately and is only a short 
walk away. 

[En]

Scientists may have found the cause of the world’s sudden dwindling population of bees – and cell phones may be to blame. Research conducted in Lausanne, Switzerland has shown that the signal from cell phones not only confuses bees, but also may lead to their death. Over 83 experiments have yielded the same results. With virtually most of the population of the United States (and the rest of the world) owning cell phones, the impact has been greatly noticeable.

[Fr]

Les scientifiques peuvent avoir trouvé la cause de la soudaine de la population mondiale diminution des abeilles - et les téléphones cellulaires peuvent être àblâmer. Les recherches menées à Lausanne, en Suisse a montré que le signal des téléphones cellulaires, non seulement confond les abeilles, mais peut aussi conduire à leur mort. Plus de 83 expériences ont donné les mêmes résultats. Avec plus pratiquement de la population des États-Unis (et le reste du monde) détenant les téléphones cellulaires, l’impact a été très sensible.


(Source: Daily Mail)

[Fr]

Maintenant que le Kindle, l’IPAD, et une foule d’autres e-lecteurs font imprimer sur du papier de plus en plus lié dépassé, la question des déchets de papier livre est de plus en plus importants. Lucy Norman "Un peu de Light Reading lampe offre une solution élégante à ce problème par la réorientation de données les pages une fois-aimé de votre roman préféré dans un beau chandelier. Chaque page estsoigneusement plié en deux, arrangé, et les couper en couches, des motifs géométriques.

[En]

Now that the Kindle, the iPad, and a slew of other e-readers are making paper-bound print increasingly passé, the issue of book paper waste is becoming increasingly salient. Lucy Norman’s “A Bit of Light Reading” lamp offers a stylish solution to this problem by re-purposing the once-loved pages of your favorite novel into a gorgeous chandelier. Each page is carefully folded in half, arranged, and cut into layered, geometric patterns.

This year’s Moscow ARCH Biennale challenged architects to repurpose unused spaces in urban areas, and Za Bor Architects scooped up this year’s second place prize with their innovative “Parasite Office.” The hanging building is wedged between two existing high rises, creating space for a design office without disrupting the flow of traffic on the street below.